Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Konferens med Ren Kustlinje

Mats Abrahamsson (M).

Idag, tisdag 12 september, deltar vårt kommunalråd Mats Abrahamsson (M) i en flerdagars-konferens om marin nedskräpning, en konferens som anordnas av Interregprojektet Ren Kustlinje.

Mats Abrahamsson är ordförande för styrgruppen Ren Kustlinje
Övriga som deltar från Sotenäs kommun är projektledaren Helena Bredin, Christina Langner, projektets ekonom och Stefan Majlinder Eriksson, ansvarig för strandstädarbåten i kommunen, liksom deltagare från Fiskareföreningen Norden på Smögen.
Dessutom kommer både politiker, tjänsteman och forskare från övriga Sverige och även Norge och Danmark att delta i konferensen som hålls i Fredrikshavn, Danmark.

Mats Abrahamsson ser fram emot möjligheten att få träffa andra politiker med samma miljöintresse som han själv:
”Det är ett viktigt forum för att kunna knyta kontakter med både norska och danska politiker som driver de här frågorna. Jag brinner för arbetet med att hejda den marina nedskräpningen och har arbetat aktivt politiskt med det i många år, så det här är en konferens som ligger mig mycket varmt om hjärtat” säger Mats Abrahamsson.

Borgmästaren i Fredrikshavn, Birgit S Hansen, kommer att hälsa alla deltagare välkomna. Därefter kommer konferensen att innehålla flera föreläsningar om forskningen om marin nedskräpning och man kommer också att redovisa hur långt man kommit i projektet Ren Kustlinje.

För mer information kontakta: Mats Abrahamsson, mats.abrahamsson@sotenas.se

Helena Bredin, projektledare, helena.bredin@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65