Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Kommunpolis besökte företagarfrukost

Kommunpolisen Dan Carlsson intervjuades av kommunikatören Jenny Borg under företagarfrukosten.

Företagarfrukosten, var som alltid, välbesökt.

Igår var det i princip fullsatt på kommunens företagarfrukost som ägde rum hos Johannesviks Camping och Stugby och hade temat besöksnäring.

Johannesviks Camping startades 1957 av Eide Carlsson och drivs idag av sonen Ingvar Klevekil och sonsonen Carl Klevekil. Campingen har 400 platser, 45 stugor och 120 båtplatser.
”Vi hade en fantastisk sommarsäsong i år med en ökning på över 8000 gästnätter och hade sammanlagt 42 000 gästnätter” berättade Carl Klevekil.
Eva Abrahamsson som driver SMögens Kulinariska gjorde också en presentation av sitt företag. Hon erbjuder catering vid minnesstunder, dop och andra festligheter, dryckesprovningar, ja, helt enkelt det mesta inom mat och dryck.
”Vi gör även bröllopstårtor, det är det inte alla som vet” berättade hon.
Micael Gustavsson från Sotenäs Symbioscentrum berättade om den turismutbildning som startas i vuxenutbildningens regi och pågår från januari till maj nästa år.
”Det är svårt att rekrytera kompetent personal till besöksnäringen, så med den här utbildningen vill vi dra vårt strå till stacken” berättade han.
Dagens gäst i Heta stolen var kommunpolisen Dan Carlsson. Han berättade om polisens förutsättningar och betonade vikten av att alltid, alltid anmäla när man har råkat ut för något brott:
”Om polisen inte får in en anmälan så vet vi ju inte att det har hänt och då kan vi inte sätta in resurser” sade han.
Ett av de största problemen i Sotenäs kommun ansåg han vara narkotikans utbredning:
”Knarkare idag ser ut som du och jag. Den senaste tiden har vi spanat och gjort två stora tillslag mot narkotikakretsar i kommunen” sade han.
Den 17 december är det ingen företagarfrukost utan istället företagarlunch klockan 12.30-13.45 i kommunhuset. Då ska bland annat det lokala företagsklimatet diskuteras. Varmt välkomna!

 

För mer information kontakta:

Tomas Larsson, näringslivsutvecklare

Telefon: 0523- 66 47 45

Mejl: tomas.larsson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65