Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Kommunalrådets nyhetsbrev- september

Det har varit en härlig sommar i Sotenäs!

Dalí-utställningen väckte ett oerhört intresse hos både besökare och ortsbefolkningen.

Invigningen av spontanidrottsplatsen i somras blev mycket lyckad.

Vi kan se tillbaka på en härlig sommar, för Sotenäs kommun inte minst ur en besöksmässig synpunkt. Salvador Dalí-utställningen, som lockade 10 000 besökare, var en stor besöksanledning för människor från hela Sverige.

I slutet av förra veckan hade Mollbrinks galleris ägare Jan Mollbrink och representanter för kommunen, ett möte om hur man kan samarbeta om spännande utställningar även i framtiden. Jag tror och hoppas att ni inte kommer att bli besvikna när ni märker vilka utställningar som kommer att visas upp i Sotenäs den närmaste tiden.

Jag passade också på att tacka Jan Mollbrink och hans familj, å kommunens vägnar, med en present, för det fantastiskt fina samarbete som kommunen och Mollbrinks hade kring Dalí-utställningen. Den satte verkligen Sotenäs på kartan, inte bara som en turistkommun, utan även som kulturkommun.

Nu har vi redan hunnit till oktober och den här månaden kommer flera spännande evenemang att gå av stapeln. Fredagen den 27 oktober kommer vi att inviga Solhagens förskola. Det är ett fantastiskt bygge som tillsammans med Idrottshallen och spontanidrottsplatsen kommer att bli ett område där barn, unga och föräldrar kan mötas för både lek och lärande.

Dagen efter, lördagen den 28 oktober, är det Oktobermässan, som jag hoppas att så många av er som möjligt besöker. Det är fantastiskt roligt att vi i vår kommun kan visa upp ett så stort och varierande förenings- och näringsliv. Oktobermässan brukar locka bortåt 5 000 besökare och det vittnar om att det finns en stark entreprenörsanda och kompetens i vår fina kommun.

Just nu är skolutredningen ute på remiss till de olika politiska partierna och olika intresseorganisationer inom skolvärlden. Skolutredningen visar hur skolorganisationen skulle kunna se ut i Sotenäs kommun i framtiden. Tyck gärna till du med, genom att läsa här och ta del av utredningen.

Budgetarbetet pågår också för närvarande och den 9:e oktober samlas budgetberedningen för att fastställa förslag till drifts- och investeringsbudget för 2018. Vi ser med tillförsikt på framtiden och hoppas kunna fortsätta att utveckla välfärden för invånarna i Sotenäs kommun.

Jag önskar er en fortsatt trevlig höst och hoppas att vi ses i vimlet på Oktobermässan!

 

Med vänlig hälsning

 

Mats Abrahamsson (M)

Kommunstyrelsens ordförande, Sotenäs kommun

 

Telefon: 0523-66 45 20

Mejl: mats.abrahamsson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65