Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

KIF får Årets Fritidspris 2020

Nu har Kungshamns IF tilldelats Årets Fritidspris 2020 från Sotenäs kommun!

Motiveringen lyder: ”För sin satsning på nya lokaler som kommer göra stor samhällsnytta många år framåt.”

 

Kungshamns IF startade 1919 under namnet Gravarne IF, men 1929 ändrades namnet till Kungshamns IF. Idag är det en modern idrottsförening och har breddat sig från att ha sysslat mestadels med fotboll, till att idag ha hela 10 olika sektioner.

 

Tidens tand har nött på föreningens lokaler och Sotenäs kommun gav därför, för några år sedan, ett bidrag på 6 miljoner kronor till en ny anläggning. Den 31 oktober 2019 invigdes klubbens nya hus, Idrottens Hus, av Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

 

KIF:s ordförande Niklas Mattsson mottog idag Fritidspriset som delades ut av utbildningsnämndens ordförande Roland Mattsson tillsammans med utbildningsförvaltningens chef Ulf Blomquist och kultur- och fritidschef Staffan Karlander. Medverkade från KIF:s sida gjorde också Anders Henriksson, kassör, Christina Karlsson, ordförande i gymnastiksektionen och Lars-Thure Larsson, ordförande i fotbollssektionen.

 

”Det känns jätteroligt att vår förening får den här uppskattningen av kommunen. Den är idag en multiidrottsförening och kan vara en draghjälp till att människor vill flytta in i Sotenäs kommun” sade ordföranden Niklas Mattsson.

 

”Det här priset får KIF inte bara för sina nya lokaler utan för hela den fantastiska, breda verksamhet som man bedriver” sade Roland Mattsson.

 

Förutom diplom och blommor tilldelas föreningen även 10 000 kronor i prissumma!

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65