Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Kära återseenden när Hunnebohemmet firade 40 år

Sex kvinnor som skålar i champagneglas

Det blev en hel del skratt när flera tidigare anställda vid Hunnebohemmet slöt upp för att fira sin tidigare arbetsplats.

Före detta anställda minglade med de nuvarande när Hunnebohemmet slog upp dörrarna till öppet hus på fredagen. Och det berättades en och annan historia från hemmets "barndom".

1982 stod det alltså klart. Hemmet där så många Sotenäsbor bott och så många anhöriga passerat sedan dess. Och anställda. Flera av dem samlades till födelsedagskalaset, skålade i cider, hurrade för fyrioåringen och försåg sig med kaffe och tårta.

Men allra mest pratades det.

 

"Jag minns att vi började ett par veckor innan de boende kom och att det kom folk från Uddevalla och utbildade oss. Vi skulle jobba med gruppvård och det var alldeles nytt", säger Ann Hölén som arbetade som vårdsköterskebiträde, som det hette då.

 

För de boende blev dagen också extra festligt med smörgåstårta och vacker dukning till lunch. Många hade klätt upp sig dagen till ära. Senare blev det också vanlig tårta och underhållning .

 

Hunnebohemmet har tjänat väl under de fyrtio år som gått. Både som bostad för de äldre, men även som arbetsplats. Bland de som jobbar idag, som dukar och serverar smörgåstårta, finns det flera som har varit med sedan starten.

 

Men snart är det dags för en rejäl uppfräschning.

Just nu pågår projekteringen för en om- och tillbyggnad som förhoppningsvis ska komma igång under 2023.
Kanske blir det alltså snart fest igen, men den gången av invigningskaraktär.

 

Läs mer om ombyggnationen av Hunnebohemmet här

 

 

 

 

Dela detta innehåll