Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Invigning och Grön Flagg

Rektor Richard Andersson klippte bandet och förklarade den nya skolgården för invigd.

Idag var det en stor dag för Bovallstrands skola! Dels invigdes den nya skolgården och dels hissades Grön Flagg, som bevis för skolans fina arbete under året med hållbar utveckling.

I år är det 2200 skolor i Sverige som arbetar med Grön Flagg och i Sotenäs kommun är Bovallstrands skola den andra skolan som får äran att hissa flaggan, först ut var Hunnebostrands skola för någon dryg månad sedan.
Eleverna på Bovallstrands skola har under året arbetat med olika miljöteman. Fritids har till exempel arbetat med Allemansrätten, djur och natur, förskoleklassen har arbetat med sopsortering, ettan och två-trean har arbetat med vatten och fyr-femman har odlat grönsaker. Sexan har haft klimatsmart mat som tema.

Slutligen har man även haft ett äggkläckningsprojekt och nu finns det tre hönor, som kläcktes ur äggen, dagtid på skolan och som förgyller skoldagarna för både elever och personal!
"Det känns jätteroligt att alla barnen arbetat så bra med Grön Flagg!" säger Cecilia Larsson, lärare för sexan.

Det var även invigning idag av den nya skolgården och rektor Richard Andersson klippte ett blågult band och barnen fick glass att fira med. Upprustningsarbetet har resulterat i en stor fin kompisgunga, ny sand i sandlådan, nytt staket mot vägen och en ny bod med sittplatser.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65