Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Höstlov i naturen med nya digitala vandringskartan

Lagom till höstlovet vecka 44 lanserar Sotenäs kommun en uppdaterad digital vandringskarta för vandring i Sotenäs på www.sotenas.se/vandra Länk till annan webbplats. med flera nyheter.

GIS-ingenjör Frida Göthberg har lagt in flera praktiska funktioner, som gör det lättare för både invånare och besökare att hitta ut och att skapa sin egen vandring. Genom den digitala kartan kan man själv välja vilken information man vill ha med, om man vill vandra rundslingor, etapper eller kanske lite mer lättvandrat på motionsspåren.

  • Det är lätt att hitta bra platser att utgå ifrån, där det finns parkeringsplatser och/eller busshållplatser. Det gör vandringen och naturupplevelserna mer tillgängliga.
  • Vandring är något man kan göra hela året. Naturens skiftningar är fantastiska att uppleva. Det är också en bra besöksanledning. Möjligheten att vandra, bo bra på hotell och äta gott på någon av våra fina restauranger är helt unik, säger Åsa Andersson, besöksnäringsutvecklare som ser naturturism som säsongsförlängande mot hållbar turism.

Vad behöver man tänka på då?

  • Skriv gärna ut det kartblad där du tänker vandra, i den nya digitala vandringskartan finns både pdf:er som du kan skriva ut i din egen skrivare hemma. Eller så kan du ladda ner en gpx-fil till en app i telefonen eller sportklocka om du använder en sån.
  • Det kan vara halt och blött på klippor och våta löv så här års. Ha rejäla skor och kläder efter väder. Ta det försiktigt.
  • I vissa områden pågår jakt, så var lite extra uppmärksam och ha gärna någon färgklick på dig så att du syns bra. Det är bra om du skulle råka gå vilse också, så blir det lättare att se dig.
  • Att stanna på något fint ställe och fika förhöjer alltid upplevelsen. Det finns många fina ställen längsmed vandringslederna.
  • Tänk på allemansrätten – inte störa, inte förstöra. Ta med ditt skräp hem igen – och plocka gärna upp annat skräp du ser.

Den digitala kartan fungerar bäst i webbläsare som Chrome, Firefox och Safari.

 

För mer information kontakta:

 

Åsa Andersson, besöksnäringsutvecklare

Telefon: 0523- 66 40 06

Mejl: asa.andersson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65