Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Hon är vår nya PLEX-chef

Vi är mycket glada över att kunna meddela att vi har anställt Amanda Jansson som vår nya PLEX-chef.

Det är en nyinrättad tjänst som kommer att vara chef över plan- och mark- och exploateringsavdelningen.

Amanda Jansson är 28 år och har varit anställd i Sotenäs kommun som planarkitekt sedan två år tillbaka.

”Jag är utbildad bebyggelseantikvarie och tycker att det är intressant med gamla miljöer och gamla hus. Därför har jag verkligen hamnat rätt här i Sotenäs, för här finns det ju hur många kulturmiljöer som helst att ta vara på” säger hon.

Amanda börjar sin tjänst som PLEX-chef den 11 september och kommer att ha sex medarbetare på sin avdelning.

”Min roll kommer att vara att försöka få igång ett bra samarbete mellan plan- och mark och exploateringsenheterna så att vi kan jobba mer effektivt med kommunens mark” säger hon och fortsätter:

”Vi måste få en strategi för hur vi ska använda marken som kommunen äger. Kommunen äger en massa mark och har planmonopol, så det finns alla möjligheter i världen att utveckla kommunen på ett bra sätt”.

Under hösten ska kommunens mark inventeras så att det går att få en bild över vad den kan användas till.

”Vi måste ha respekt för vårt vackra landskap, men samtidigt är det viktigt att vi får arbetstillfällen. Det är många intressen att väga mot varandra. Vi ska arbeta fram underlag till politikerna för hur vi kan använda marken” säger Amanda.

Hon är född och uppvuxen i Bullaren i Tanum och bor nu tillsammans med sin sambo, som är bonde, på en gård i Grebbestad. Där föder de upp kor och får.

”Jag hjälper ofta till på gården. Jag umgås gärna med vänner och tycker om att leva ett aktivt liv. I somras besteg jag Kebnekaise. Jag tycker att det är härligt med friluftsliv!” avslutar hon.

Vill du komma i kontakt med Amanda? Mejla till amanda.jansson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65