Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Han blir ny hamnansvarig

Daniel Jarnrot, hamnansvarig.

Sotenäs kommun har västkustens största hamnverksamhet, med undantag av Göteborg. Här finns 9 hamnområden med 4 500 båtplatser.

Sotenäs kommun vill satsa mer och utveckla sina hamnområden, därför har man sedan årsskiftet anställt Daniel Jarnrot, som hamningenjör, med ansvar för kommunens hamnar.

Daniel Jarnrot har en gedigen bakgrund i kommunen och har arbetat som arbetsledare för kommunens anläggningstekniker sedan 2005.

Han ser fram emot det nya arbetet:

”Det känns som en spännande tjänst. Jag ska hålla i driften/underhållet och utveckla hamnverksamheten, bland annat skriva ett förslag till en gästhamnsstrategi, som ska presenteras för politikerna under våren” säger han och fortsätter:

”Vi jobbar just nu med många frågor gällande båtar och havsmiljön till exempel borsttvättar, borttagning av båtbottenfärger och återvinningscentral för båtburna. Jag vill passa på att slå ett extra slag för den som funderar på att sluta bottenmåla sin båt. Man kan få bidrag från kommunen till att ta bort den farliga färgen” säger han.

Det finns ett stort intresse för att få en båtplats i kommunen och just nu står 400-500 personer i båtplatskö. För ett antal år sedan ändrades reglerna och sedan dess måste man vara kommunmedlem för att få en båtplats.

Daniel Jarnrot bor i Hunnebostrand med sin familj och har själv en styrpulpetbåt, som han är ute med när tillfälle ges.

Vi önskar honom lycka till med hans nya tjänst!

Vill du komma i kontakt med Daniel Jarnrot?

Mejla honom på: daniel.jarnrot@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65