Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Gåva till Sjöräddningssällskapet

Kommunalrådet Mats Abrahamsson överlämnar diplom till Martin Larsson, Sjöräddningen Smögen.

Igår kväll överlämnade vårt kommunalråd Mats Abrahamsson ett diplom och en pengagåva på 3 000 kronor från Sotenäs kommun till Sjöräddningssällskapet Smögen.

Detta som ett tack för de förtjänstfulla räddningsinsatser som stationen har gjort under 2018.
”Vi vill uppmärksamma Sjöräddningssällskapet Smögen som är en viktig komponent för vår säkerhet. De är viktiga och de behövs verkligen” sade Mats Abrahamsson.
Sjöräddningssällskapet Smögen bildades vid midsommar 2002 och det tog inte många timmar efter bildandet innan de fick åka ut på första larmet. Sedan dess har det blivit många utryckningar, ungefär 300 stycken per år. Oftast hamnar folk i sjönöd på grund av tampar som trasslar in sig i propellern, men det inträffar också betydligt allvarligare tillbud varje år. Somrarna är naturligtvis högsäsong för Sjöräddningssällskapet i Sverige, som har cirka 110 000 medlemmar som man ska ha uppsikt över. Sjöräddningssällskapet Smögen har 4 stycken jourgrupper som har jour dygnet runt alla årets dagar, varje grupp har jour var 4:e vecka. När ett larm går skall båten avgå från kaj inom 15 minuter oavsett tid på dygnet.
Hos Sjöräddningssällskapet Smögen finns idag cirka 20 sjöräddare i själva kärnverksamheten. Man är alltid intresserad av fler sjöräddare, men det är viktigt att man har sjövana.
I år kommer man också att fortsätta på förra årets fina tradition, nämligen erbjuda de som inte vill fira julafton på egen hand att fira i Sjöräddningssällskapets lokaler på Smögen:
”Vi kommer att bjuda på en nykter julafton med mat och godis och har även julklappar” berättar Martin Larsson, en av de tre stationsansvariga.
Julaftonsfirandet börjar klockan 18 på julafton.
Sotenäs kommun riktar ett varmt tack till Sjöräddningssällskapet Smögen! Utan er hade livet till havs varit betydligt osäkrare.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65