Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Fyrverkeribestämmelser

Enligt den lokala ordningsstadgan är det förbjudet att avfyra fyrverkerier på vissa platser i Sotenäs kommun. Fyrverkerier räknas till explosiva varor och omfattas därför av lagstiftningen om brandfarliga och explosiva varor.

Du måste vara minst 18 år för att få köpa, inneha och använda fyrverkerier. Trots detta är många under 18 år som varje år skadas av fyrverkerier. Bli inte en av dem.

 

Det är alltid förbjudet att använda pyrotekniska varor inom dessa områden i Hovenäset, Smögen, Malmön och Hunnebostrand:

Hovenäset

Förbudet avgränsas norrut av Hovenäsvägen, i öster av Kryssnäsvägen, i söder av Långebryggans början och följer strandlinjen till att i väster begränsas av Smidesvägen.


Hunnebostrand

Förbudet begränsas norrut av Restaurang Kanten och sträcker sig österut mot Bankebergshemmet, avgränsas i öster från Bankebergshemmet rakt söderut mot Torggatan och följer gångväg mot Storkgatan och över berget mot Östanvindsvägen. Begränsas i söder av Hunnebovägen och Lahällevägen och i väster av Kaptensgatan ner mot gästhamnen och följer strandlinjen norrut.


Malmön

Norrut begränsas förbudet av bebyggelsens slut, i öster mot strandlinjen, i söder följer Smithebacken och Knapes väg. I väst Myrvägen, Ostegatan, Stengatan och Bygdegårdsgatan.

 

Smögen

Begränsas norrut av Brunnsgatan och Bredabergsvägen, Parkgatan, Hamngatan och ut mot Nordmanshuvudet. Begränsas i öster av sträckan från Normanshuvudet mot Kleven och i söder av Dykcenter Kontiki och Klevenvägen. I väster av Klevenvägen.

Inom kommunens övriga områden är det förbjudet att utan polismyndighetens tillstånd använda pyrotekniska varor på andra tider än nyårsafton, påskafton samt valborgsmässoafton mellan klockan 16:00 och 03:00 påföljande dag. Det är förbjudet att utan polismyndighetens tillstånd använda pyrotekniska varor närmare än 200 meter från närmaste del av byggnad tillhörande Kvarnbergshemmet, Hunnebohemmet och Bankeberg.


De lokala ordningsföreskrifterna kan du läsa här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


För mer information kontakta:

Peter Bergman, räddningschef

peter.bergman@sotenas.se

Telefon: 0523-66 45 29

Dela detta innehåll

Sara Hellman

Kommunikationsansvarig


sara.hellman@sotenas.se

0523 - 66 46 65