Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Full fart i skolorna under Kalles Kaviar Cup

Två kvinnor i Kalles kaviar cup-tshirts står i skolmatsalen och servera mat

Ellen Laurell och Petra Wernersson serverar spaghetti och köttfärssås på löpande band.

350 liter spaghetti har skickats ut i Sotenäs kommuns skolor på fotbollscupens första dag. I skolorna bor även de tillresta lagen och ikväll blir det fiskburgare på menyn.

Trots sommarlov råder febril aktivitet i Sotenässkolans kök och matsal. Här lagas större delen av den mat som ska hålla igång 1300 fotbollsspelare och ledare.
Det kräver sin bemanning, även under helgen. Det verkar dock inte vara något problem under just Kalles Kaviar Cup. I köket jobbar hela den oridnarie styrkan plus flera frivilliga.

"Det är bara roligt att jobba under de här dagarna", säger Petra Wernersson. "Man får en sån otrolig pepp av alla de här ungdomarna".

 

Även i själva skollokalerna är det rätt livat just nu.
Både i Kungshamn, på Smögen och i Hunnebo och Bovall bor lagen som åkt en bit i skolorna. På Sotenässkolan bor lite äldre elever. Till exempel pojkar 07/08 från Karlsberg united FC i Uddevalla. Där extremt nöjda, både med dagens pastalunch och med det faktum att de är just i Kungshamn.

Det borgar nämligen för kvalité på kvällens bad.

 

Kalles Kaviar Cup pågår till söndag den 3 juli.

Matcher spelas på Stensnäsvallen i Bovall, Hunnebovallen i Hunnebostrand, Himlavallen och Kungshamnsvallen i Kungshamn och Havsvallen på Smögen.


 

 

Dela detta innehåll