Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Fritt wi-fi utomhus

Sotenäs kommun har redan tidigare i höstas satsat på fritt wi-fi i kommunhuset och biblioteket i Kungshamn. Nu är det dags för fritt wi-fi på utvalda platser utomhus i alla våra samhällen!

Kommunen försöker i första hand ansluta centralt belägna byggnader som kommunen äger och sedan finns det fria wi:fiet i en cirka 70 meters radie utomhus. Man får alltså inte fritt wi-fi i sin bostad.

Under onsdagen gjorde kommunens drift- och projektchef Jörgen Wollbratt, tillsammans med det utförande företaget Transtema Bearcom, en inspekteringsrunda i de olika samhällena för att se vad som kunde vara lämpliga accesspunkter, det vill säga där man kan koppla upp sig mot fritt wi-fi (bilden). Det kommer att vara på centralt belägna platser där det rör sig mycket människor. Smögenbryggan kommer till exempel att få fritt wi-fi.

I Kungshamn blir det fritt wi-fi vididrottshallen, både utomhus och inomhus, vid gästhamnen och bildarkivet.

På Smögen blir det fritt wi-fi, förutom på Smögenbryggan, även vid turistbyrån vid ICA och vid Hasselösunds gästhamn nedanför Smögenbron.

I Hunnebostrand blir det fritt wi-fi vid gästhamnen och i området kring Bella Gästis.

I Ulebergshamn blir det fritt wi-fi i området kring pumphuset och på Malmön vid torget och fiskehamnen.

I Hovenäset blir det vid gästhamnen, men det kan även bli något mer område.

När det hela är färdigt att tas i bruk är ännu inte bestämt, men kommunen kommer att återkomma med mer information. Under Oktobermässan är förhoppningen at det i alla fall ska vara möjligt att använda sig av fritt wi-fi i Idrottshallen, där mässan går av stapeln.

För mer information kontakta Jörgen Wollbratt, drift- och projektchef:

jorgen.wollbratt@sotenas.se

Dela detta innehåll

Sara Hellman

Kommunikationsansvarig


sara.hellman@sotenas.se

0523 - 66 46 65