Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Fritidsverksamheten har flyttat utomhus

På grund av pandemin så har fritidsverksamheten på Hunnebostrands skola under hösten flyttat ut sin verksamhet på heltid och skapat nya kreativa möjligheter att bedriva fritidsverksamhet utomhus!

Den nya ”ur och skur”-verksamheten utomhus har fokus på kunskap och rörelse och tillsammans med eleverna så har fritidspersonalen hittat nya lärmiljöer i närområdet.

 

På skolgården, i Folkets park, i Skolskogen och vid Hästedalen skapas lärmiljöer där eleverna kan leka och lära. För att möta upp verksamhetens behov så har skolans vaktmästare byggt ett tak på en av bollarenorna som efter ombyggnation nu även kan användas som ett uteklassrum!

 

Under hösten har skolan köpt in material för utomhuspedagogik och fritidspersonalen kommer också inom kort att få nya arbetskläder anpassade för utomhusvistelse. I och med att fritidsverksamheten har flyttat ut så upplever personalen att eleverna överlag blivit gladare och mår bättre och att elevernas kreativitet och lekförmåga ökat. Allt man gör inne kan man göra ute, bara man vågar tänka nytt och kreativt!

 

För mer information kontakta:

Richard Andersson, rektor

Telefon: 0523- 66 42 26

Mejl: rickard.andersson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65