Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Meny

Publicerad:

Företagsbesök i Hunnebostrand

På bilden syns Christian Olsson, längst till vänster bredvid oppositionsrådet Britt Wall (S), Mikael Sternemar (L) och kommunchef Maria Vikingsson.

Nyss var kommunens representanter på företagsbesök hos Daniel & Jens Bygg AB​ i Hunnebostrand. De togs emot av Jens och Sofia Nord som beskrev företagets verksamhet.

Idag har byggföretaget 7 anställda och en elev. Företaget drivs av snickarna Daniel Dahl och Jens Nord. Företaget har stor erfarenhet och arbetar med både större nybyggnationer och mindre tillbyggnad och renovering. Byggföretaget arbetar både som totalentreprenör eller underentreprenör beroende på projektets art.

Därefter besöktes Swede Ship Marine​ i Hunnebostrand. Kommunens representanter träffade Lennart Åsberg och Christian Olsson som berättade om verksamheten. Med cirka 20 anställda i Hunnebostrand tillverkas plast- och glasfiberbåtar till framförallt sjöräddningen i Norge och i Sverige, men även till svenska polisen.

”Vi har ett bra samarbete med lokala företag. Vi gör allt själva förutom elarbeten och båtmotorerna plockas in i vår anläggning på Tjörn. Vi har mycket jobb och vi ser ljust på framtiden” säger Christian Olsson.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65