Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Företagsbesök hos skilda branscher

Företagsbesök hos Smögenbryggan AB.

Företagsbesök hos Ekelöfs AB.

Företagsbesök hos Kungshamnsfiskarna AB.

Kommunens representanter gjorde nyligen företagsbesök hos Smögenbryggan AB , Ekelöfs Räk och Fisk AB och Kungshamnsfiskarna AB.

Smögenbryggan är ett företag med en 75 år lång historia. Man har haft olika verksamhetsområden under årens lopp, men idag äger man bland annat ett 30-40 tal sjöbodar på Smögenbryggan, bedriver parkeringsverksamhet och har dessutom ett stort ägande i Gotlandsbolaget.
Företaget drivs av bröderna Mikael Gripsvik och Stefan Karldén tillsammans med deras pappa Ralf Johansson. Ett av de stora problemen under sommaren tycker man är att hitta boende till säsongspersonalen:
”Vi skulle gärna bygga ett personalboende tillsammans med andra aktörer” berättade Mikael Gripsvik under företagsbesöket.
Ekelöfs Räk och Fisk på Smögen är en grossistverksamhet som funnits i över 30 år och ägs idag av Michael Wallström. Precis bredvid grossistverksamheten, som finns i fiskauktionens lokaler, ligger också en restaurang som man driver sommartid. Man har även en restaurang i Fiskaffären i Hunnebostrand. Under vintern är man tre anställda och under sommaren 35-40 på Smögen och cirka 25 anställa i Hunnebostrand.
”Drömmen är att utveckla restaurangen på Smögen och göra det till ett fantastiskt ställe. Det skulle vara en restaurang i två plan med en balkong som löper runt byggnaden, för vi behöver fler sittplatser” säger Michael Wallström.
Sista företagsbesöket den här dagen gjordes hos Kungshamnsfiskarna som grundades 1943. Man är idag 7-8 anställda och säljer diesel, pellets och villaolja till företag, lantbruk och privatpersoner från Göteborg i söder till Strömstad i norr. Eftersom många utländska företag befinner sig i området har man också kunder från Ryssland, Island, Polen, Shanghai och USA bland annat.
Företaget har också ett fastighetsinnehav och hyr bland annat ut bergrum åt livsmedelsindutrin.
”Vi har en omsättning på 175 miljoner kronor och har haft ett fantastiskt år” berättar vd:n Mats Andersson.

 

Vill ditt företag ha besök av kommunens representanter?

 

Kontakta:

Tomas Larsson, näringslivsutvecklare

Telefon: 0523- 66 47 45

Mejl: tomas.larsson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65