Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Flera företagsbesök

Smögenvarvets företagsbesök: Mikael Sternemar (L), Anders Abrahamsson, Britt Wall, Stefan Abrahamsson och Lisen Abrahamsson.

Företagsbesök är något som kommunens näringslivsavdelning prioriterar.

Nyligen gjorde kommunens representanter, Mikael Sternemar (L), Britt Wall (S) och Tomas Larsson, näringslivsutvecklare, ett företagsbesök på Smögenvarvet. Det är ett anrikt varv som startade 1914. Företaget växer och har 8 anställda. De servar främst kommersiella fartyg som fiske- och passagerarbåtar i både trä och stål. De får allt fler kunder från Norge. I Norge läggs nämligen många varv ner på grund av marken säljs för bostadsbyggande.

”Det gör att vi får fler norska kunder. Vi har inga lågsäsonger utan har fullt upp hela tiden, det är bättre än på flera år. Vi annonserade i Norge en gång för sju år sedan, det räckte” berättade delägaren Stefan Abrahamsson.

De gjorde även ett företagsbesök hos Hotell Kaprifol i Hunnebostrand. Ägarna Helga och Lars Fossum köpte verksamheten år 2000. De har 19 rum och många av gästerna kommer på återbesök.

”Det är viktigt för kommunen att göra företagsbesök. Vi lär oss om företagens vardag och vilka utmaningar de har. Vi kommer gärna ut till fler företag så hör av er till mig om ni är intresserade” uppmanar Tomas Larsson. Mejla honom på tomas.larsson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65