Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Extrem smittspridning i Sotenäs kommun

Bild på handskförsedda händer som håller i ett munskydd.

Under vecka 1 rapporterades 86 (!) nya smittfall i Sotenäs kommun, det kan jämföras med veckan innan då det var 20 smittfall i kommunen.

Under vecka 1 rapporterades 27 044 fall med covid-19 i Västra Götaland. Det är en kraftig ökning jämfört med veckan innan då det var 7886 bekräftade fall. Vecka 1 är den högsta noteringen en enskild vecka hittills under pandemin.

 

Ökningen ses i hela regionen, i alla åldersgrupper och även på särskilda boenden för äldre (SÄBO).

Medianåldern för insjuknande vecka 1 var 37 år.

 

Smittskyddsläkare Thomas Wahlberg, Smittskydd Västra Götaland, uppmanar till att undvika trängsel och begränsa dina kontakter med andra inomhus. Arbeta hemifrån om det är möjligt och använd munskydd i kollektivtrafiken och självklart stanna hemma om du får symtom på luftvägsinfektion.

 

Antalet inneliggande patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götaland var 245 patienter 12 januari 2022. Antalet inneliggande patienter är ökande. Antalet patienter inom intensivvården är dock relativt oförändrad och var 12 januari 10 patienter.

 

Det viktigaste du kan göra är att vaccinera dig mot covid-19. Den 22 januari har cirka 140 vaccinatörer i Västra Götaland öppet för drop-in, så att ännu fler får möjligheten att ta sin första, andra eller tredje dos.

 

Här kan du se vilka mottagningar som har öppet för drop-in klockan 10.00-14.00 på vaccinationsdagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Dela detta innehåll