Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Evert Taube till Smögen 2018

Nu är det klart! Evert Taube återuppstår på Smögen, 100 år efter att han gjorde sitt första offentliga framträdande just här!

Det uppmärksammas redan i början av februari med en autentisk konsert på Smögengården.

Förra veckan tecknade Stiftelsen Sotenäs Turism ett treårigt avtal med Liseberg som ger Sotenäs och Smögen tillgång till material ur Evert Taubes dödsbo och attraktionen Evert Taubes Värld kommer få nytt liv med bohuslänskt anslag.
"Evert Taubes Värld i Sotenäs kommer kunna knyta samman Everts musik och diktande med havet, Bohuslän, Smögen, fisket, kulturen och människorna genom möten och upplevelser – i ett naturligt sammanhang. Det blir också navet i en rad aktiviteter och evenemang med Evert Taube i fokus" säger Åsa Andersson på Sotenäs Turism.

Det är Stiftelsen Sotenäs Turism som i samarbete med bland annat Sotenäs kommun samt det lokala förenings- och näringslivet på detta sätt vill lägga grunden till en stark besöksanledning – hela året.
Under JUBILEUMSÅRET 2018 kommer hela Sotenäs att fullkomligt sjuda av Evert Taubefeber. Konserter, popup-utställning, vandringar i Everts fotspår, båtturer i Briggen Blue Bird av Hulls farvatten, poetiska bilder, historiska utsikter från Hållö Fyr, melodiska intryck och kulinariska upplevelser med smak av salt och sött.

"Evert Taube är en god representant för den positiva bilden av Sotenäs och det faktum att han startade sin karriär just på Smögen värmer mitt Smögenhjärta" säger Mats Abrahamsson (M), kommunalråd i Sotenäs och välkomnar Evert Taube tillbaka.

 

För mer information:

Åsa Andersson, operativ marknadsförare turism

asa.andersson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65