Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

En Ungdag att minnas

På bilden syns Alexander Ahl, Rasmus Hjorton, Filip Lundstedt, Sebastian Carhed och Svante Hoffmann som var mycket nöjda med dagen.

Angeline Lehtonen och Julia Steffen var några av eleverna som deltog.

Lisa Escudeiro och Frida Åsberg tyckte att föreläsningarna var intressanta.

Emelie Sigvardsson hoppades att Ungdag Sotenäs skulle fortsätta även nästa år.

Idrottshallen i Kungshamn blev välfylld under föreläsningarna.

”Intressant att lyssna på”, ”Gärna nästa år igen”, ”Man lär sig hur livet kan förändras”. Det var några av kommentarerna från ungdomar som deltog i Ungdag igår i Sotenäs kommun.

Det var en dag med föreläsningar om ämnen som berör unga som anordnades för alla elever i 8:an och 9:an och alla elever som går på gymnasiet på Sotenäs Symbioscentrum.

Det var första gången som evenemanget anordnades i kommunen, med medel från Länsstyrelsen, och gensvaret från ungdomarna var stort:

”Det har verkligen varit intressanta föreläsningar. Jag hoppas att Ungdag kommer att anordnas varje år så att fler unga får lyssna på detta” sade eleven Emelie Sigvardsson under lunchpausen.

Föreläsaren Arkan Asaad berättade till exempel om hur det är att leva med hedersförtryck och Mia Börjesson berättade om sex och samlevnad på ett personligt sätt. På eftermiddagen höll Cajsa Tengblad en föreläsning om identitetsskapande och självkänsla.

”Man lär sig hur livet kan förändras, om hur verkligheten kan se ut” sade eleven Julia Steffen.

Alexander Ahl var också mycket nöjd med dagen:

”Jag tycker att det har varit riktigt bra föreläsningar. Vi har fått lära oss om andra saker än det vi läser om i skolan” sade han.

Det var aktiviteter inte bara på dagen utan även på kvällen då före detta Idol-deltagare gav en konsert.

”Det blev en riktigt lyckad Ungdag. Vi kommer att göra en utvärdering med elever som deltog och personal, men allt lutar åt att vi vill genomföra detta igen. Kanske skulle vi kunna samarbeta med andra kommuner” säger ungdomsutvecklaren Joakim Linder.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65