Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Enorm succé för Dalíutställning

Dalí-utställningen hos Mollbrinks Art Gallery i Kungshamn har blivit en enorm succé!

När utställningen avslutas på lördag eftermiddag 5 augusti beräknas omkring 10 000 personer ha sett den.
”Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle bli ett sådant intresse! Från det att vi öppnar galleriet varje dag tills vi stänger är det fullt av folk i galleriet. Vi har pratat med besökare som aldrig har varit i Kungshamn, men som har åkt 20-30 mil, enbart för att få se utställningen” säger Mollbrinks ägare Jan Mollbrink (bilden).

Och att besökarna tar chansen är kanske inte så konstigt. Verk av det här slaget visas ytterst sällan utanför världsstäder som till exempel London och Paris och har förmodligen aldrig någonsin visats på en så liten ort som Kungshamn.
”Det har varit en lysande respons! Vi har aldrig haft en så välbesökt utställning. Men det beror på att den är så unik och så stor. Och det här är ett sätt för mig att ge något tillbaka till Sotenäs kommun som tack för allt det fantastiska jag har fått uppleva här” säger Jan Mollbrink.

Några av de 25-tal spektakulära verken har sålts under utställningstiden, dock inte den fem meter höga ”Nobility of time” som står på Tant Augustas torg och som är till salu för närmare 20 miljoner kronor.

Nu ska några av verken föras till Gothia Towers hotell i Göteborg för att visas upp i samband med att Kulturkalaset startar. De visas i Göteborg tillsammans med grafik av Dalí den 14 augusti-14 september.
Har du ännu inte sett utställningen i Kungshamn, ta nu chansen innan utställningen stänger på lördag eftermiddag!

Mollbrinks galleri hittar du på Köpmanstorget 2 i Kungshamn.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65