Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Det lyssnas på ljudböcker som aldrig förr!

Vet du om att du kan låna ljudböcker helt gratis via biblioteket? I somras uppdaterades bibliotekets motsvarighet till ex. Storytel, appen Biblio, till en ny och bättre version.

För dig som redan har Biblio innebär uppdateringen att du måste ta bort och installera om appen. Befintliga lån behöver laddas ner på nytt. Gamla offline-nedladdningar på befintliga lån måste alltså göras om.

Låna e-ljudböcker i din telefon

Förutom e-böcker så finns även e-ljudböcker som du kan låna och lyssna på i din dator, surfplatta eller smarttelefon.

 

För att kunna låna e-ljudböcker måste du ha ett lånekort och pin-kod. Detta får du mot uppvisande av legitimation på biblioteket. Tänk på att du bara ska ange de elva första siffrorna i lånekortsnumret när du loggar in.

 

Söka e-ljudböcker

Du kan söka och låna e-ljudböcker på tre olika sätt:

 

 

  • Du kan också söka efter e-ljudböcker i vår Bibliotekskatalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där kan du begränsa din sökning till att endast visa medietyp: E-bok. Valet hittar du i vänstermenyn efter att du har gjort en sökning. Alternativt kan du begränsa redan vid första sökningen om du använder "Utökad sökning". Till skillnad mot vanliga e-böcker så är e-ljudböckernas poster märkta med "e-ljudbok". När du har hittat den e-ljudbok som du vill låna klickar du på länken som finns vid boken. Du länkas då direkt till vår distributör Elib och gör ditt lån där.

 

 

Du kan göra max två e-bokslån under en sjudagarsperiod. Du får låna böckerna i 28 dagar. Det går inte att lämna tillbaka en e-bok tidigare för att kunna låna en ny.

Dela detta innehåll

Sotenäs kommunbibliotek

Kungshamns bibliotek

Hallindenvägen 2 B
456 34 Kungshamn

biblioteket@sotenas.se

0523 - 66 46 54


Hunnebostrands bibliotek
Kulturhuset Hav & Land

0523 - 66 46 55

Sociala medier

Logotyp för Facebook
Logotyp för Instagram
Logotyp SnapChat