Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

De säkrar framtiden - utbildar sig på komvux

Vård- och omsorgsklassen på vuxenutbildningen december 2022

Margaretha Willbo, Maria Åström, Malin Antonsson, Angelica Kristensson och Saidy De La Hoz går alla vård- och omsorgsprogrammet på Symbioscentrum.

Garanterad möjlighet till jobb och viljan att pröva något nytt. Det är vad som driver studenterna på vård- och omsorgsprogrammet. Den 2 december är det dags att söka om du också vill gå en kommunal vuxenutbildning.

Maria drev tidigare en trädgårsfirma och Malin jobbar "egentligen" på Vann spa. Men nu läser båda till undersköterska på Symbioscentrum i Kungshamn. En tre terminer lång utbildning i en bransch som skriker efter arbetskraft.


"Det är ju en trygghet att veta att man alltid kommer att ha jobb", säger Malin Antonson. "Och även om jag skulle jobba kvar en del i hotellbranschen så kommer jag att kunna jobba extra hur mycket jag vill. Det säkrar ens framtid."


De övriga tre på vårdprogrammet i Kungshamn, Angelica, Saidy och Margaretha jobbar redan inom vården men menar att utbildningen kommer att ge dem nya möjligheter.

"Det känns som att jag blir kvalitetssäkrad", säger Margatreta Willbo.

"Trots att jag redan kan jobbet så blir det ju tydligt för alla andra också. Dessutom öppnar sig fler jobbmöjligheter med att vara utbildad undersköterska. Man kan tex jobba på sjukhus då."

Fakta kommunal vuxenutbildning:

Utbildningarna ges i samarbete mellan Sotenäs, Lysekil,
Munkedal, Strömstad och Tanums kommuner.


Olika utbildningar ges i olika kommuner man alla som är skrivna i någon av de fem bohuskommunerna kan söka till vilken utbildning som helst.


Här hittar du hela kursutbudet i samtliga kommuner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sista ansökningsdagen är 2 december 2022


Ansök direkt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela detta innehåll