Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Butik Springet öppnar barnavdelning

hörna med bokhyllor fulla i barnböcker

Det är många saker som knappt hinner slitas innan barnen växer ur dem. Nu får kläder, böcker och leksaker en andra chans när en helt ny barnavdelning slår upp dörrarna i loppisen på Tången.

Arbetsmarknadsenhetens loppis Butik Springet har tidigare haft en anspråkslös samling barnsaker inklämd bland möbler, porslin, fiskeutrustning och allt du kan tänka dig.

Nu blir det annat när kläder, bilar, gosedjur och böcker får breda ut sig på egna hyllor i ett eget rum.


"Folk har frågat efter mera leksaker", säger Monica Karlsson som är arbetsledare på Återbruket som står bakom loppisen. "Det är också många som vill skänka det och nu har vi verkligen plats", säger hon.


Återbruket på Butik Springet går ut på att de hämtar skänkta möbler och prylar från kommunens återvinningscentraler, sorterar och fräschar upp för att sedan sälja dem i butiken.

Monica Karlsson berättar att en hel del av böckerna i den välfyllda hyllan kommit den vägen, men att folk också kommer in och lämnar direkt.


Butik Springet har öppet 10.30-14.00 varje måndag till torsdag och från och med nu på måndag (7 november) har de alltså en helt ny barnavdelning.

Den 3 december är det också lördagsöppet

Monica Karlssonstår mitt i Springet nya barnavdelning

Monica Karlsson jobbar som arbetsledare på arbetsmarknadsenheten.

Dela detta innehåll