Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Besök hos Orkla och Marenor

Från vänster: Från vänster: näringslivsutvecklare Tomas Larsson, oppositionsrådet Britt Wall, kommunchef Maria Vikingsson, kommunstyrelsens förste vice ordförande Mikael Sternemar,Orklas platschef Erik Edlund och kommunalrådet Mats Abrahamsson.

Från vänster: kommunalrådet mats Abrahamsson, Marenors platschef Håkan Pettersson, oppositionsrådet Britt Wall, kommunchef Maria Vikingsson, näringslivsutvecklare Tomas Larsson och kommunstyrelsens förste vice ordförande Mikael Sternemar.

Nyligen besökte kommunens representanter två av de största livsmedelsindustrierna i Sotenäs kommun, Orkla Foods och Marenor.

På Orkla tog platschefen Erik Edlund emot. Han har varit platschef i sju veckor och har haft mycket att sätta sig in i.

”Jag är uppväxt i Tidaholm och började läsa maskinteknik i Linköping 2003 med inriktning mot produktion och produktionsledning” berättade han.

Han började efter sin examen att arbeta i Hultsfred vid Ikea Industries och fick slutligen rollen som produktionschef. Därefter fick han jobb som fabrikschef i Orklas fabrik i Frödinge med 80-100 anställda.

”Efter ett år vid den fabriken fick jag förfrågan om att leda verksamheten här i Kungshamn och vid årsskiftet så flyttar hela familjen hit” berättade han.

Orkla i Kungshamn har cirka 220 anställda. Erik Edlund har ägnat en del av sin första tid som platschef åt att träffa medarbetarna och har deltagit i de olika produktionsmomenten för att sätta sig in i hur de fungerar.

”Jag har känt mig fantastiskt välkommen. Det är en organisation med stort engagemang och mycket erfarenhet, där många medarbetare har arbetat länge. Nu handlar det om att vi förblir en attraktiv arbetsplats där medarbetare trivs och att vi effektiviserar för att vara en konkurrenskraftig produktionsenhet även imorgon. De senaste månaderna har Orkla tagit in många nya medarbetare och våra rutinerade medarbetare har gjort ett fantastiskt jobb med att välkomna och lära upp de nya” sade han.

Hos Marenor tog platschefen Håkan Pettersson emot. Han har varit platschef sedan i maj. Håkan Pettersson har en gedigen bakgrund som bland annat vd och affärsområdeschef inom verkstadsindustrin och bor i Uddevalla.

”Jag tycker att det är roligt att jobba nära verksamheten och har saknat den pulsen. Här på Marenor kommer jag nära verksamheten igen och det trivs jag med” sade han.

Även Håkan Pettersson har haft fullt upp sedan han tillträdde sin tjänst. Han upplever att det är en utmaning att få tag i personal.

”Vi försöker få hit folk, men det är svårt att få bostad i Sotenäs. Vi måste få folk att kunna flytta hit för att säkra vårt behov av personer som tycker det är kul att jobba inom fiskeförädlingsindustrin”, sade han

Kommunalrådet Mats Abrahamsson berättade bland annat om de satsningar kommunen gjort de senaste åren med till exempel mindre, billiga lägenheter i Väjern. Det kommunala bostadsbolaget Sotenäsbostäder kan även erbjuda arbetsförtur till lägenheter om någon som fått jobb i kommunen vill flytta hit.

I övrigt såg Håkan Pettersson ljust på Marenors framtid:

”Vi har en bra stabil bas som vilar på klassiska produkter som fiskgratänger, panerad fisk och stenbitsrom” sade han.

 

Vill ditt företag ha besök av kommunens representanter?

Kontakta:

Tomas Larsson, näringslivsutvecklare

Telefon: 0523- 66 47 45

Mejl: tomas.larsson@sotenas.se

 

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65