Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Bankeberg byggs om till lägenheter

Nu går ombyggnadsplanerna vidare för Bankeberg i Hunnebostrand.

Sotenäsbostäder köpte fastigheten 2017 och planerar för att bygga om den till 25-30 lägenheter, anpassade för äldre. Fastigheten ligger med ett högt läge i centrala Hunnebostrand och med en fin utsikt mot hamnen.

 

Lägenheterna kommer att erbjudas till dem som står i Sotenäsbostäders bostadskö. Men vilken typ av lägenheter efterfrågas?

Det kommer bolaget ta reda på genom att kontakta utvalda personer i kön och fråga vilken bostadsstorlek de vill hyra.

”Vi har märkt att många äldre som sålt sina villor gärna vill hyra större lägenheter. Stämmer det kan det bli lite fler 4:or i Bankeberg” säger Tomas Reuterberg, vd för Sotenäsbostäder.

 

Just nu pågår projektering.

”En stor utmaning för oss är att få plats med så många parkeringsplatser som behövs till det antal lägenheter vi vill bygga” säger Tomas Reuterberg.

 

Bolaget lägger också stor vikt vid att byggnationen ska bli så kostnadseffektiv som möjligt för att hyrorna ska kunna ligga på en rimlig nivå.

 

Byggstart beräknas ske under våren/sommaren 2021 och inflyttning sommaren/hösten 2022. Är du intresserad av att hyra någon av lägenheterna?

”Då ska du ställa dig i vår bostadskö så snart som möjligt för det är till dem som står i vår kö som vi kommer att erbjuda lägenheterna till" säger Tomas Reuterberg.

 

För mer information: www.sotenasbostader.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65