Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Arkitektbyrå upphandlad för Hunnebohemmets ombyggnad

Kvinna sitter och tittar på ritningar på en dator och skriver på ett papper framför sig.

Nu går ombyggnationen av Hunnebohemmet vidare.

Upphandlad Arkitekt är what! Arkitektur Handelsbolag som är ett mindre arkitektkontor med cirka 10 st anställda och har sitt säte i Göteborg. De har tidigare arbetat både med projekt gällande SÄBO och skolor i Göteborgstrakten. Det har även nyligen varit delaktiga i en stor utredning för Göteborgs Stad gällande framtidens boende för äldre.


Det var relativt många arkitektfirmor som var med och lämnade anbud och uttagningskriterier har både varit lägsta pris men också poängsättning via personlig intervju. De två arkitekterna som ska vara med i projektet har imponerat med sin kunskap och kommunen ser fram emot detta samarbete.


För hjälp med styrning i projektet har även en projekterings- och byggledare handlats upp. Företaget som vann den upphandling är Andersson Nielsen AB som är en ingenjörsbyrå med säte i Brodalen Lysekils Kommun. Detta tycker vi är extra kul att en så pass lokal firma vann upphandlingen som vi tror kommer bidra mycket positivt till projektet.


Nästa vecka startar arbetet upp på allvar då det första interna projekteringsmötet ska hållas mellan Arkitekt, projekteringsledare och kommunen.

Vårt nästa mål är att presentera en ny tidplan för det fortsatta arbetet.


Det finns en sida på kommunens hemsida som heter "Ombyggnation Hunnebohemmet", där kan du läsa mer om vad som hänt tidigare och nuläget i projektet.

Dela detta innehåll