Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Årets sista företagarlunch

Det kom många företagare till årets sista företagarlunch i kommunhuset.

Det kom många företagare till årets sista företagarlunch i kommunhuset.

Nu har den sista företagarlunchen för året gått av stapeln!

Det kom många företagare för att njuta av en fantastiskt god fisksoppa och gott bröd som eleverna på den marina kockutbildningen lagat.
De fick också information från kommunens upphandlare Marina Bragd Karlsson om att det från och med 1 april 2019 är lag på att man som företagare måste sända e-faktura till kommunen och andra officiella myndigheter. Mer information finns på kommunens hemsida.
Mikael Andersson, ordförande i Företagarna Sotenäs, presenterade Företagarna och vad de kan hjälpa till med. Som medlem får man till exempel gratis juridisk rådgivning.
Även Håkan Christensson, Klevs Gård, som är ordförande i LRF i Sotenäs med 110-115 medlemmar, berättade om LRF:s verksamhet. Bland annat arbetar man nu tillsammans med kommunens säkerhetssamordnare för att sjösätta en krisgrupp som kan hjälpa till vid kriser med till exempel transporter, personal, fordon och annat. En sådan grupp har redan bildats i Bullaren.
Gunilla Jakobsson som driver Bohus-Malmöns Pensionat, berättade om turistföreningen som startats. Man har stort behov av fler, intresserade krafter som är villiga att åta sig det praktiska arbetet i föreningen. Vid intresse kan man kontakta Gunilla Jakobsson.
Slutligen redovisade näringslivsutvecklaren Tomas Larsson Svenskt Näringslivs ranking av näringslivsklimatet i kommunen. En ny enkät skickas ut till omkring 200 företagare i kommunen efter årsskiftet och svaren på den kommer att ligga till grund för den placering som kommunen får på nästa näringslivsranking.
"Svara på enkäten, det är viktigt" var Tomas Larssons uppmaning.
Stort tack till alla företagare som kom på lunchen!

 

För mer information kontakta:

Tomas Larsson, näringslivsutvecklare

Telefon: 0523- 66 47 45

Mejl: tomas.larsson@sotenas.se

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65