Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Årets pristagare utsedda

Pristagarna Gunnel Olsson (Hunnebostrand-Kungshamns bridgeklubb) och Sixten Söderberg längst till höger.

Det var många som valde att fira nationaldagen på Gerlegården i Kungshamn i år. Och nationaldagsfirande betyder också att vi avslöjar vem som tilldelas Sotenäs kommuns priser i en rad olika kategorier.

Kultur, Idrott och Fritid, Folkhälsa och Hållbarhetsarbete är de fyra kategorier där Sotenäs kommun har valt att prisa någon som gjort särskilda avtryck inom sitt område.

Här är årets pristagare:

 

Hållbarhetspriset tilldelas Sixten Söderberg

Ur motiveringen:

"Han har under flera år brunnit för att havet ska brukas och hanteras på ett hållbart vis. Genom sitt engagemang och driv arbetar han med olika initiativ och projekt. Sixten har också sagt att sina största förhoppningar har han på dagens barn - ”att det är de som kommer att rädda havet från vad föregående och nuvarande generation har ställt till med.”

 

Folkhälsopriset tilldelas Hunnebostand-Kungshamns Brigdgeklubb

Ur motiveringen:

"Genom sitt engagemang bidrar Hunnebostrand-Kungshamns Bridgeklubb till en god gemenskap i Sotenäs.

Bridgeklubben är en av de mest aktiva klubbarna i Bohuslän med cirka 100 medlemmar där 18 till 90 åringar möts och spelar tillsammans."

 

Idrotts & Fritidspriset tilldelas Peter Johansson, Sotefjordens segelsällskap

Motivering:

"Att med ett outtröttligt engagemang och entusiasm sedan unga år är en aktiv medlem, ledare och förebild i Sotenfjordens segelsällskap, samt är pedagogisk och stöttande i verksamheten för barn, unga och vuxna."

 

Kulturpriset tilldelas Bodil Tingsby

Motivering:

"Att med genuint intresse och stor kunskap bland annat skildrat Emelie Flygare Carlén med filmen och boken ”Jag är Emelie”

 

 

Dela detta innehåll