Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Arbetar med storyline

Klass 6 på Hunnebostrands skola arbetar just nu med ett spännande inlärningssystem, nämligen storyline.

”Jag har tidigare varit specialpedagog på Dalabergsskolan i Uddevalla och där arbetade vi mycket med storyline” berättar läraren Kello Rodriguez.
Under en storyline sker undervisningen i form av en berättelse som lärare och elever skapar tillsammans i klassrummet. Berättelsen utgör en röd tråd och skapar ett sammanhang för eleverna. Eleverna lever sig in i olika karaktärer och arbetar med dessa som utgångspunkt.
Eleverna har hållit på med projektet sedan december och deras storyline går ut på att de ska vara besättningsmedlemmar, som kommer från olika länder, på en stor båt. De får forska om de olika länderna de kommer från och varje ämne i skolan kan föra deras berättelse, storyline, vidare.

.”I matten får de till exempel räkna på kostnader för maten ombord på båten” berättar Kello Rodriguez.
För en tid sedan kom kaptenen för båten på besök. Var och en fick presentera sig för kaptenen, berätta vilket yrke de hade och vad de kunde tillföra ombord på båten. Kaptenen, som var misstänkt lik läraren Erik Hjalmarsson, var mycket nöjd med sina besättningsmedlemmar.

Nu fortsätter deras storyline när de nu i april ger sig ut på en fiktiv seglats med båten och ska fortsätta att samla in fakta som de kan ha nytta av i sin storyline.
I juni bjuds deras föräldrar in och eleverna får redovisa vad de lärt sig under sin seglats.
Vi önskar dem all lycka till på sin spännande resa!

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65