Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Anna Liedholm är Sotenäs kommuns nya kommundirektör

Sotenäs kommun välkomnar Anna Liedholm som ny kommundirektör. Anna Liedholm arbetar idag som kommundirektör i Essunga kommun och har en gedigen bakgrund med ett flertal ledaruppdrag inom offentlig sektor.

Hon är född och uppvuxen i Lidköping och utbildad jurist. Hon har arbetat som stadsjurist i Helsingborgs stad där hon senare blev chefsjurist och administrativ chef. Därefter har hon bland annat arbetat som vice vd för ett kommunalt bolag i Göteborgs stad, förvaltningschef i Uppvidinge kommun och samhällsbyggnadschef i Alingsås kommun.

 

”Jag har ända sedan barnsben haft en stark kärlek och längtan till Bohuslän. Mina föräldrar byggde en sommarstuga i Strömstad där jag tillbringat mycket tid och min pappa hade under många år ett hus i Väjern, så jag känner mycket väl till Sotenäs. Jag håller fullständigt med om kommunens devis: ”Sveriges vackraste kommun” för vem vill inte leva och verka i Sotenäs?” säger hon.

 

Anna Liedholm kommer att påbörja sitt uppdrag som kommundirektör under sommaren.

 

Hon har flera drivkrafter som ledare:

”Min främsta drivkraft är att göra skillnad ”på riktigt” för invånarna och företagen. Jag har haft ett antal ledaruppdrag under min karriär och för mig är det oerhört stimulerande att se medarbetare växa. Jag har ett tillitsbaserat ledarskap och vill få människor att bli bättre än vad de någonsin tror att de kan bli. Jag drivs också av att hitta nya sätt att göra saker på. Enklare, smartare och snabbare. På det viset kan vi öka den kommunala servicen och utbudet av våra välfärdstjänster med befintliga resurser."

 

Anna Liedholm har två utflugna barn, varav hennes ena son bor i Los Angeles, där han sysslar med musikproduktion.

”Jag älskar också musik och tycker mycket om att sjunga och har även medverkat i teater och spex” berättar hon.

 

Hennes andra son har två barn och dem vill hon naturligtvis ägna mycket tid åt när hon är ledig.

”Jag är även en passionerad motorbåtsförare och det ser jag fram emot att kunna ägna mig mycket åt i Sotenäs” säger hon.

Andra passioner är golf och labradoren Douglas, som drar matte ut på långa, härliga promenader.

 

Sotenäs kommun hälsar Anna Liedholm varmt välkommen och hoppas att hon ska trivas hos oss!

 

För mer information kontakta:

Anna Liedholm

Telefon: 070-910 28 52

 

Mats Abrahamsson, kommunstyrelsens ordförande

Telefon: 0523- 66 45 20

Dela detta innehåll