Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Allt bättre företagsklimat

Sotenäs kommun anordnar populära företagarfrukostar flera gånger om året.

I dag släppte Svenskt Näringslivs sin enkät om företagsklimatet i Sverige och Sotenäs kommun har fått förbättrat omdöme.

I drygt 20 år har Svenskt Näringsliv genomfört en stor enkätundersökning för att mäta hur företagare upplever det lokala företagsklimatet i sin kommun.

I årets undersökning var det nästan 31 000 företagare som svarade. Betygen sätts efter en skala från 1 till 6 där 4 motsvarar bra och 3 godtagbart.

I år är det rekordmånga kommuner som nått nivån 4.0, hela 38 stycken. Allra bäst gick det för Munkfors som landade på 4.6

Det sammanlagda omdömet om företagsklimatet i Sotenäs kommun gör att kommunen klättrar från 2,92 förra året till 3,12 i år. Snittet för kommunerna i hela Sverige ligger på 3,4.

"Resultatet av enkäten känns jättekul! Enkätsvaren visar att vi är på väg mot ett ännu bättre företagsklimat. Det känns riktigt bra att våra företag ser att vårt arbete ger resultat. Nu gäller det att hålla i det positiva arbetet för att göra ännu bättre" säger näringslivsutvecklare Tomas Larsson.

 

Läs enkäten här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65