Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

3 smittfall rapporterade vecka 26

Grässtrån, klippor och hav med texten "fortsätt hålla nere smittan".

Under vecka 26 rapporterades 3 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med vecka 25 då det också rapporterades 3 nya smittfall. Detta innebär att Sotenäs sammanlagt har haft 938 registrerade smittfall sedan pandemins början.

 

Databasen Sminet har senaste tiden varit tillfälligt nedstängd av säkerhetsskäl vid två tillfällen. Driftstoppet har inte påverkat antalet rapporterade fall, endast tidpunkten för inrapportering har påverkats.

 

Smittspridningen i Västra Götaland fortsätter att ligga på en låg nivå i hela regionen. Högst antal smittade ses i åldersgruppen 20 - 30 år.

 

Antalet personer som behöver sjukvård för covid-19 fortsätter hålla en relativt låg nivå. Men fortfarande sker smittspridning och utbrott av covid-19 och det är viktigt att fortsätta följa råden för att minska spridningen av covid-19.

 

Vaccinationsbokning har sedan en vecka tillbaka varit öppen för alla som är 18 år eller äldre. Trycket har varit stort och många har haft svårt att boka en vaccinationstid vid första försöket. Tappa inte hoppet. Fortsätt kolla efter vaccinationstider, vaccinationsplatserna lägger regelbundet ut nya tider.

 

De allmänna råden om att stanna hemma vid symtom, undvika trängsel, att arbeta hemifrån, att hellre ses utomhus än inomhus och att vara noga med handhygienen gäller fortfarande.

 

Läs mer om antal smittade i landets kommuner i Folkhälsomyndighetens rapport Länk till annan webbplats..

För information på andra språk, klicka här Länk till annan webbplats..

Dela detta innehåll

Jenny Borg

Kommunikatör

 

jenny.borg@sotenas.se

0523 - 66 46 65