Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

32 ukrainska flyktingar kommer till Sotenäs

32 ukrainska flyktingar kommer att anvisas till kommunen under hösten. De tillfälliga boendeplatserna står redan färdiga i Kungshamn.

Flyktingströmmarna har hittills inte alls varit så stora som Migrationsverket kalkylerat med.

Men det har nu blivit klart att 32 ukrainska flyktingar kommer att anvisas till Sotenäs kommun och att det kommer att ske succesivt under hösten.


1 juli träder en ny lag i kraft där kommunen tar över ansvaret för tillfälligt boende enligt Massflyktingsdirektivet.

De tillfälliga boendeplatserna står redan nu redo på Abbagården och Kompetenscentrum i Kungshamn.


"Det är möbler och husgeråd som skänkts och frivilligas hjälpinsatser som gjort det möjligt för oss att iordningställa de här boendeplatserna", säger Jeanett Andersson som är enhetschef för arbetsmarknadsenhet och integration i kommunen.


När flyktingarna väl är på plats kommer hygienartiklar, leksaker och annat som tidigare skänkts av allmänheten att delas ut.

I september kommer kommunen även att bjuda in de ukrainska flyktingar som kommit hit tidigare och löst sitt boende på egen hand till ett informationsmöte.


"Vi vill också passa på att tacka alla som skänkt saker och hjälpt till vid iordningställandet av de tillfälliga boendeplatserna för ett fantastiskt engagemang och vilja att hjälpa till", säger Jeanett Andersson..

Dela detta innehåll