Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Väl genomförd tillsynsverksamhet

Sommaren 2020 blev annorlunda för våra miljöinspektörer.

När det bestämdes att reserestriktionerna skulle hävas och människor började boka in sina semestrar i Bohuslän, fick sommarens tillsynsverksamhet planeras om och inriktas främst på trängselkontroller.

Sammanlagt gjordes 387 kontroller i Sotenäs, Lysekil och Munkedal, för att se till att reglerna för trängsel på serveringsställen efterlevdes (i Sotenäs gjorde 197 kontroller). Vid 92 tillfällen såg handläggaren avvikelser (i Sotenäs upptäcktes 43 avvikelser).

När felen rättades till inom en kort tid så meddelades enbart två varningar (ingen i Sotenäs). Ingen verksamhet stängdes av tillsynsmyndigheten under sommaren.

Hur har man då arbetet för att nå detta fina resultat? Jo, från påskhelgen och fram till midsommar arbetade miljöenheten med att informera alla serveringsställen om de nya smittskyddsreglerna. Handläggarna hade då tät kontakt med många krögare som ville ha råd om hur man skulle göra i den egna verksamheten. Från midsommarhelgen började sedan kontrollen ute på restauranger och barer. Tillsyn gjordes både på dagtid och nattetid.

I kontrollarbetet har mycket tid lagts på dialog för att hitta till exempel rätt möblering eller serveringsrutin för att syftet med lagen ska kunna uppfyllas på alla serveringsställen. Miljöenheten hade den intensivaste tillsynsfasen fram till slutet på juli och kan nu se tillbaka på en sommar med ett mycket bra samarbete med krögarna i de tre kommunerna!

 

För mer information kontakta:

Maria Bylund, miljöchef

Telefon: 0523-66 40 18

Mejl: maria.bylund@sotenas.se

Dela detta innehåll

Sara Hellman

Kommunikationsansvarig


sara.hellman@sotenas.se

0523 - 66 46 65