Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Ut och vandra i magisk natur

Vill du ut och vandra i en hisnande vacker omgivning?

Nu i veckan har ytterligare en etapp på Soteleden-Kuststigen märkts upp av Sotenäs kommuns Gunnar Einarsson (bilden) tillsammans med Västkuststiftelsen och lagts in som etapp 9 på den digitala vandringskartan!
Denna sträcka har tidigare varit en del av Soteleden, men genom att märka upp den som Soteleden-Kuststigen lyfts den fram ytterligare.
"Det är speciellt roligt att kunna presentera lämpliga dagsetapper mellan tydliga startpunkter och besöksmål. Både på Norden Ark och vid Lyckan finns såväl boende, restaurang/fik/bageri som är bra besöksanledningar" säger besöksnäringsutvecklare Åsa Andersson.
Etappen är cirka 7,5 kilometer och tar omkring fyra timmar att vandra genom bitvis lite krävande terräng, men magiskt vacker! Vid Röd finns en fin badplats och det är en fantastisk utsikt från vindskyddet Rödskojan vid Rödsberget.
"Här är det populärt att grilla, men just nu är det mycket torrt i markerna" säger Åsa och uppmanar därför till stor aktsamhet.
Elda med förnuft, se till att ha vatten i närheten och lämna absolut inte en osläckt, glödande brasa när du går. Respektera också allemansrätten genom att inte bryta grenar eller hugga i träden omkring. Sotenäs kommun ser till att det finns ved på platsen - ta inte ved/träd från skogen - detta är privat mark. Ta också med dig ditt skräp från platsen.


Här hittar du den digitala vandringskartan: www.sotenas.se/vandra Länk till annan webbplats.
Följ gärna @soteleden på Instagram!

Dela detta innehåll