Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Ungdomskontor öppnar på Sotenässkolan

Är du ung i Sotenäs? Nu kan du träffa Ungdomsutvecklare Joakim Linder varje fredag kl 8-14.30 på hans ungdomskontor på Sotenässkolan!

Han sitter i samma lokal som skolsköterskan.

”Jag sitter på en hel del kunskap om vad man kan åstadkomma som ung och hur man ska gå till väga. Att ha ett ungdomskontor på Sotenässkolan är ett sätt att tillgängliggöra mig själv för de unga” säger han.

Vad kan han då hjälpa till med?

”Jag kan hjälpa till att utveckla idéer, hjälpa till vid bidragsansökningar till olika projekt och hjälpa till om man vill låna eller hyra en lokal till någon verksamhet. Jag kan också hjälpa unga som har en idé de vill förverkliga, exempelvis genom att skriva ett medborgarförslag eller att få kontakt med politiker. Min dörr står öppen, det är bara att komma in och prata om precis vad man känner för” säger han.

Sedan årsskiftet är Barnkonventionen lag i Sverige. Den stärker barn och ungas rättigheter på många olika sätt, bland annat genom att fastslå att unga ska ha rätt till inflytande över sådant som påverkar deras vardag och liv.

”Att vi har öppnat ett ungdomskontor på Sotenässkolan är ett sätt för kommunen att faktiskt möjliggöra det” säger Joakim Linder.

Om du inte har möjlighet att besöka Joakim på ungdomskontoret kan du antingen mejla honom, joakim.linder@sotenas.se eller ringa honom på telefon 0523- 66 47 93 eller 0702-08 76 80.

Dela detta innehåll