Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Traineeutbildning för blivande ledare

Inom kort börjar en spännande utbildning för 16 deltagare från 8 olika kommuner- en traineeutbildning för blivande chefer.

Från Sotenäs kommun deltar Helena Jonsson, redovisningsekonom och David Fransson, byggnadsinspektör.
”Jag anmälde mitt intresse till utbildningen eftersom jag vill utvecklas. Jag tror också att mitt arbete blir mer givande om jag får en mer övergripande syn på kommunens verksamhet” säger David Fransson.
För Helena Jonsson var det också utveckling som var ett av skälen till att hon vill gå utbildningen:
”Jag har tidigare vikarierat ett år som ekonomichef, då väcktes intresset för ledarskapsfrågor. Sedan dess har jag läst några ledarskapskurser och det är utvecklande. Man tvingas granska sig själv och sitt agerande i olika situationer. Oavsett om jag är chef eller inte så påverkar jag andra i min omgivning” säger hon.
Det är andra året som utbildningen genomförs i samarbete mellan Strömstads kommun Länk till annan webbplats., Tanums kommun Länk till annan webbplats., Munkedals kommun Länk till annan webbplats., Färgelanda kommun Länk till annan webbplats., Bengtsfors kommun Länk till annan webbplats., Sotenäs, Lysekils kommun Länk till annan webbplats. , Orust kommun och Högskolan Väst Länk till annan webbplats..
"Att gemensamt göra denna typ av kompetenshöjande insatser är helt avgörande för oss mindre kommuner för att klara rekryteringsbehovet i framtiden" säger Sotenäs personalchef Erika Hassellöv.
Både David och Helena känner sig redo att ta sig an ett ledaruppdrag när utbildningen är genomförd:
"Absolut! Men det behöver ju inte vara ett ledaruppdrag inom just våra områden, ekonomi och bygg, det kan vara även inom andra områden” säger Helena.
Programmet som pågår under tidsperioden januari 2020- juni 2021 kommer bland annat ge kunskap inom:
• Projektledning och ledarskap 7,5 hp
• Att leda och styra en politisk verksamhet
• Kommunal ekonomi
• Offentlig rätt och arbetsrätt
Urvalet skedde genom ansökan om deltagande och intervjuer med samtliga sökanden.
Vi önskar dem alla stort lycka till med utbildningen!

 

För mer information kontakta:

Erika Hassellöv, personalchef

Telefon: 0523- 66 45 76

Mejl: erika.hassellov@sotenas.se

Dela detta innehåll