Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Tillsyn, trängsel och allmän plats under covid-19

Vad har kommunen för tillsynsansvar under pandemin? Vem ska jag kontakta vid upplevd trängsel? Vad gäller vid allmän plats?

På grund av den rådande pandemin bedriver kommunen sedan en tid tillbaka en intensiv tillsyn på serveringsställen. Just nu har 275 tillsynsbesök gjort i Mellersta Bohuslän (Sotenäs, Lysekil och Munkedals kommun) och det tickar på för varje timme. Kontrollerna är oanmälda och sker på dygnets alla timmar, både vardagar och helger.

 

På vår hemsida kan du se kontinuerligt uppdaterad statistik om antal tillsynsbesök som genomförts: https://bit.ly/2DGWsQQ


Om du upptäcker trängsel vid en restaurang som du vill anmäla ska du skicka ett mejl till miljoenheten@sotenas.se och märka ämnesraden med ”Trängsel”.

När det gäller allmänna platser, som till exempel Smögenbryggan och kommunala badplatser, har vare sig kommunen eller polisen några befogenheter att ingripa vid trängsel då det är tillåtet att samlas på en allmän plats. Det kommunen gör vid dessa typer av platser är att gå ut med extra information och anslår skyltar om att hålla avstånd. Det är vårt gemensamma ansvar som individer att hålla avstånd – och vi måste hjälpas åt.

Fortsatt gäller att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Här hittar du mer information om coronaviruset: https://sotenas.se/4.6db405e3172e0f5cdd16411e.html Länk till annan webbplats.

Dela detta innehåll

Sara Hellman

Kommunikationsansvarig


sara.hellman@sotenas.se

0523 - 66 46 65