Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Spektakulär utställning invigd

Johan Hauffmann, Mollbrinks Galleri, och kommunchef Maria Vikingsson vid en av de imponerande Dalí-skulpturerna som ställs ut.

Skulpturen "Space Venus" är Mollbrinks ägare Jan Mollbrinks personliga favorit i utställningen och är till salu för 290 000 kronor.

Johan Hauffmann, Mollbrinks Galleri och kommunalrådet Mats Abrahamsson (M), blev intervjuade om utställningen av Radio Väst.

Johan Hauffmann, Mollbrinks Galleri framför den imponerande "Nobility of time".

Fredagen den 7 juli invigdes en fantastisk Salvador Dalí-utställning i Kungshamn.

Den innehåller ett 25-tal skulpturer, varav ”Nobility of time”, som är fem meter hög och har en prislapp på omkring 20 miljoner kronor, är den mest spektakulära. Den kan man se på Tant Augustas torg i Kungshamn ända fram till den 7 augusti. En staty står även uppställd utanför Hotell Kungshamn. Övriga verk finns inne i Mollbrinks galleri och samtliga är till salu för priser mellan 15 000 kr- 20 miljoner kronor.

Utställningen är Mollbrinks Galleris sätt att fira sitt 60-årsjubileum i Kungshamn. Utställningen, som är en av Nordens största Dalí-utställningar, har tagit närmare ett år att planera.

”Vi har haft ett fantastiskt bra samarbete med kommunen, för det är ju inte bara att ställa upp en fem meter hög skulptur i centrum” säger Jan Mollbrink, ägare till galleriet.

Utställningen invigdes av kommunalrådet Mats Abrahamsson (M) som avtäckte ”Nobility of time” inför ett närmare 100-tal åskådare under fredagseftermiddagen.

”Det här är jättestort för Sotenäs kommun. Det är också det fina samarbete som vi har haft med Mollbrinks Galleri genom åren som har lett till detta” sade Mats Abrahamsson efter invigningen.

Även oppositionsrådet Britt Wall (S) var mycket tagen av utställningen:

”Jag tror fortfarande knappt att det är sant! Det är ju helt otroligt vilken attraktionskraft denna utställning kommer att bli för kommunen” sade hon.

Utställningen finns att beskåda fram till den 7 augusti i Kungshamn. Varmt välkomna!

Dela detta innehåll