Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Sotenäs kommun deltar i Glokala Sverige

Sotenäs kommun är en av de 50 kommuner och regioner som inför 2020 har antagits i Svenska FN-förbundets och SKR:s gemensamma projekt Glokala Sverige.

Projektet handlar om att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling i hela Sverige.

Projektet "Glokala Sverige – Agenda 2030 i kommuner och regioner" har antagit 49 nya kommuner och en region som kommer att vara med i projektet från 2020. Sotenäs kommun är en av dem. Det innebär att 16 av landets 20 regioner och 130 av landets 290 kommuner nu deltar i projektet.

"”Det är jätteroligt att vi får möjlighet att vara med i det här projektet. Det gör att vi kan utbilda oss så att vi får en större förståelse för hur vi kan arbeta med hållbarhetsfrågor. Det innebär också att vi kan arbeta ännu mer med Sotenäs kommuns projekt inom cirkulär ekonomi och de globala hållbarhetsmålen” säger Eva Abrahamsson, ordförande för Rådet för Hållbarhet och Hälsa.

"Vi är glada och stolta över att nära hälften av landets kommuner och regioner är medlemmar i Glokala Sverige. Genom vårt samarbete ökar vi förutsättningarna för att hela Sverige ska vara med och bidra till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling" säger Annelie Börjesson, ordförande i Svenska FN-förbundet.

Som tidigare kommer projektdeltagarna att få ta del av utbildningsinsatser lokalt och erbjudas digitala material, bland annat webbutbildning, nyhetsbrev, filmer och webinarier. Dessutom genomförs konferensen Mötesplats Agenda 2030 den 24-25 september, för att bidra till gemensamt lärande och ökat engagemang. Nätverkande och erfarenhetsdelning är en viktig del av projektet.

Glokala Sverige är ett utbildnings- och kommunikationsprojekt som drivs av Svenska FN-förbundet och Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, med stöd av Sida.

Mer om projektet finns på: https://fn.se/vi-gor/utveckling-och-fattigdomsbekampning/agenda-2030/glokala-sverige/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Där finns också en förteckning över samtliga antagna kommuner och regioner.

 

Kontaktperson kommun/region:

Svenska FN-förbundet: Pekka Johansson, pressekreterare,

tel: 073-374 62 84

Sveriges Kommuner och Regioner, SKR: Kerstin Blom Bokliden, miljöexpert, tel: 070-606 41 93

Dela detta innehåll