Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Små lägenheter byggs i Väjern

Idag sköt kommunalrådet Mats Abrahamsson (M) det första sprängskottet för ett nytt flerbostadshus i Väjern.

Det är Sotenäsbostäder som ska bygga ett flerbostadshus med 16 lägenheter som kommer att få en väldigt fin utsikt över havet. Det kommer att kallas Mjölskär. Det byggs 4 stycken 1,5:or, 4 stycken 1:or och 8 stycken 2:or. Ytan på lägenheterna blir 35-45 kvadratmeter och hyran för de minsta lägenheterna ligger på 4 300- 4 500 kronor. För 2:orna hamnar hyran på 5 800- 5 900 kronor.

”Huset kommer att vara yteffektivt och byggs i betong med inriktning på en yngre målgrupp” uppgav Ronald Hagbert (M), Sotenäsbostäders ordförande.

Kommunalrådet Mats Abrahamsson (M) fick äran att skjuta det första sprängskottet och under tiden fick de övriga, som samlats för ceremonin, gå och ställa sig lite längre bort i backen, av säkerhetsskäl. Men sprängskottet small precis som det skulle och efteråt sade Mats Abrahamsson:

”Det känns jättebra att vi nu är igång och bygger de här mindre lägenheterna som riktar sig till yngre. De kommer att bli ett bra alternativ för de som föredrar en lägre hyresnivå.”

Huset kommer att vara inflyttningsklart i maj 2018. Sotenäsbostäder har även sökt och fått bygglov för två ytterligare flerbostadshus på tomten intill, men det beslutet är överklagat och ännu inte avgjort.

Är du intresserad av att hyra någon av nya lägenheterna? Då ska du ställa dig i bostadskön hos www.sotenasbostader.se Länk till annan webbplats.

Dela detta innehåll