Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Så får du mer livsglädje och blir mer stresstålig

Clas Malmström, - en av världens främsta experter på mental friskvård - läkare och psykiater, föreläser och tipsar om hur man förstärker livsglädjen och ökar stresståligheten.

Han håller en kostnadsfri föreläsning på Kulturhuset Hav och Land 11 mars kl 18-20. Boka din plats här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Missa inte att boka en plats till dig och någon du bryr dig om.


Ett bättre liv

Hör du till dem som tycker det är skönt att få hjälp av elektriska dörröppnare, hissar, rulltrappor, bilar och hjälpmedel som besparar dig en massa svett? Då kanske du är en av dem som är på väg att fastna i bekvämlighetsfällan? Många förväxlar välbefinnande med att ha det komfortabelt. Att slippa obehag är emellertid inte alls detsamma som att ha ett bra liv. I själva verket är god hälsa inte förenligt med att oavbrutet ha det bekvämt. God hälsa förutsätter att man ofta tar i, anstränger sig, utsätter både kroppen och själen för belastningar.


Öka sin stresstålighet

Att lära sig hur man med mental styrketräning kan öka sin stresstålighet kan ha avgörande betydelse för hur man mår och hur pass väl man tacklar vardagslivets utmaningar. Den kanske viktigaste effekten är att man blir bättre på att ta vara på möjligheter. Det är faktiskt en viktigare förmåga än att vara bra på att undvika risker. Att minimera skadlig påverkan räcker inte för att må bra. God hälsa förutsätter att man aktivt utsätter sig för tillräckligt mycket välgörande påverkan och skaffar sig tillräckligt många goda vanor vars effekter matchar kroppens och själens behov.


Clas Malmström är en mästare på att förklara komplicerade vetenskapliga fakta på ett lättbegripligt sätt och visa på praktiska tillämpningar i stället för att gräva ned sig i akademiska, teoretiska analyser. Han är legitimerad läkare, företagsläkare och specialist inom psykiatrisk rehabilitering, en av få som har intresserat sig för positiv stress på både individ- och organisationsnivå, och undersökt hur det går till att må bra. Hans forskning har visat att positiv stress har lika starka kopplingar till god hälsa som negativ stress har till ohälsa. Han är rådgivare till flera svenska och utländska företagsledningar. Och en mycket uppskattad föreläsare.


Varmt välkomna önskar Sotenäs kommun!


Dela detta innehåll