Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Projekt om cykelleder får statliga pengar

Tillväxtverket har gett ett bidrag på cirka 400 000 kronor till ett projekt som utveckla cykelturismen i Sotenäs kommun! Det är ett av tolv projekt som får pengar 2020 av Tillväxtverkets landsbygdsuppdrag.

Projektet drivs av Sotenäs kommun, Företagarna, LRF och Sotenäs Turistförening.

”Tillgång till vandrings- och cykelleder leder till fler attraktiva, konkurrenskraftiga och hållbara destinationer där företag kan verka” skriver Tillväxtverket i ett pressmeddelande.

Tillväxtverket ser särskilt positivt på att projektet i Sotenäs ska undersöka hur en befintlig vandringsled kan utgöra bas för utveckling av cykelturism och leder/områden där besöksnäringsföretag kan utveckla nya produkter.

”I linje med att kommunen arbetar med en utveckling av och en bättre hållbarhet för väg 171 har vi även startat ett projekt kring cykelleder som leds av Håkan Christensson och Mikael Andersson. Det känns positivt att vi har fått det här ekonomiska stödet av Tillväxtverket för att utveckla cykelleder som kan hålla ihop samhällena bättre” säger Pär Eriksson, ordförande i Tekniska utskottet.

”Vi märker ett ökat intresse för hållbara och aktiva upplevelser och då är det viktigt att tryggt kunna ta sig fram på cykel, oavsett om man är här som besökare eller vill kunna cykelpendla till jobbet" säger Åsa Andersson, kommunens besöksnäringsutvecklare.

Projektet kommer inledas under våren 2020 med att undersöka lämpliga cykelområden och påbörja dialog med markägare, i samverkan med LRF, Företagarna och Sotenäs Turistförening.

Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


För mer information kontakta:

Pär Eriksson (C), ordförande Tekniska utskottet

Telefon: 070-232 55 60

Mejl: par.eriksson@sotenas.se

Dela detta innehåll