Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Pristagare av Årets Kvalitetspris har utsetts

En man och en kvinna står framför en blåvit mosaikvägg. Mannen håller i ett diplom och en stor blombukett.

Per-Olof Samuelsson, projektledare för Havsmiljösatsning Sotenäs, som drivs av Sotenäs kommun, har vunnit Årets Kvalitetspris!

Motiveringen lyder:

"Per-Olof Samuelsson har genom har genom sina projekt inom Havsmiljösatsning Sotenäs satt Sotenäs kommun på kartan som en av Sveriges främsta miljökommuner.

 

Hans arbete med att ständigt förbättra spökfiskeprojektet så att ännu fler spökfiskande fiskeredskap kan tas upp ur havet innebär en stor förbättring både av havsmiljön, men också av kommunens miljöarbete.

Han arbetar också med att utveckla kvalitén på uppfödningsmetoderna av de hummeryngel, som ingår i kommunens yngelprojekt, med stor framgång.

 

Per-Olof Samuelsson är ett bevis på kvalité inte är beroende av vare sig pengar eller antal anställda, det är beroende av en stor passion för det arbete man utför."

 

Per-Olof Samuelsson fick motta priset av ekonomichef Maria Strömberg, och förutom ett fint diplom och en stor blomsterbukett, får han också 5 000 kr som ska användas till något som kan utveckla verksamheten vidare.

 

"Jag vet precis vad jag vill använda pengarna till. I Padstow i England finns en enorm hummeryngeluppfödnings-station. Det var vid ett besök där som jag fick idén att vi skulle föda upp hummeryngel i Sotenäs också, för att förstärka det lokala beståndet. Jag blev ditbjuden i slutet av 2019 för att dela erfarenheter, men pandemin satte stopp för resan. Men jag ska försöka använda de här pengarna till ett studiebesök där framöver" säger han.

 

Sotenäs kommun riktar ett stort grattis till Per-Olof Samuelsson- en mycket välförtjänt pristagare!

Dela detta innehåll