Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Prisad för Sotenäs Symbioscentrum

Från prisutdelningen i Malmö den 5 mars.

Sotenäs kommun har vunnit priset för Årets Kommunala Innovation 2020!

Sotenäs kommun vann priset för skapandet av Sotenäs Symbioscentrum. Priset ”Årets Kommunala Innovation 2020” premierar den kommun som skapat goda förutsättningar för innovation som bidragit till nya lösningar och inneburit betydande skillnad för medborgare och verksamhet.
"Det är fantastiskt roligt att vårt innovationsarbete uppmärksammas! Sotenäs kommun har framgångsrikt arbetat med symbiosutveckling och cirkulär ekonomi och vi är oerhört stolta och glada över detta pris. Det ger energi för att fortsätta vårt viktiga arbete. Jag är också mycket tacksam för alla våra fina medarbetare som arbetar på Sotenäs Symbioscentrum och brinner för verksamheten. Utan deras enorma engagemang hade det inte varit möjligt att få detta pris!" säger vårt kommunalråd Mats Abrahamsson.
Sotenäs Symbioscentrum var även nominerat och gick till final i Götapriset 2019 för Sveriges bästa utvecklingsprojekt!
Korandet av Årets Kommunala Innovation 2020 skedde under den nationella välfärdskonferensen Future & Welfare 2020, den 5 mars på Malmö Live.
På plats för att ta mot priset för kommunens räkning var Eva Abrahamsson, ordförande för Rådet för hållbarhet och hälsa, och Per Svensson, utvecklingsledare för Sotenäs Symbioscentrum.
Årets jury består av representanter från SKR, COI (Danmark) och näringslivet.
Övriga nominerade kommuner är: Borås, Trelleborg/Ystad/Skurup, Trelleborg, Malå, Östersund, Piteå, Mörbylånga, Sjöbo, Södertälje, Boden och Vingåker.
Läs mer om verksamheten på www.symbioscentrum.se Länk till annan webbplats.

 

För mer information kontakta:

Mats Abrahamsson, kommunstyrelsens ordförande

Telefon: 0523- 66 45 20

Mejl: mats.abrahamsson@sotenas.se

Dela detta innehåll