Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Påskrivet avtal om Europas största landbaserade laxodling

Avtal klart mellan Sotenäs kommun och Quality Salmon AB om Europas största landbaserade laxodling.

Idag tisdag 2020-06-16 har Sotenäs kommun och Quality Salmon AB skrivit under ett avtal där kommunen arrenderar ut ett landområde till företaget för att man där ska kunna bedriva Europas största landbaserade laxodling. Etableringen kommer att innebära flera tusen arbetstillfällen de kommande åren och en investering i storleksordningen 17-20 miljarder. Markytan är 140 ha.

”Kommunfullmäktige i Sotenäs har nu enhälligt ställt sig bakom förslag till arrende av mark. Därmed kan företaget nu gå vidare med sin ansökan om miljöprövning. Kommunledningen ser oerhört positivt på de möjligheter som en etablering kommer att innebära för Sotenäs men även för övriga delar av Bohuslän” säger kommunalrådet Mats Abrahamsson.

”Vi är mycket nöjda och imponerade över kommunens arbete och det samarbete vi har haft för att få avtalen på plats. En enhällig uppslutning från alla parter ger oss ett starkt underlag för att gå vidare med alla industripartners. Vi går nu in i nästa fas med stor ödmjukhet och ser fram emot att kunna presentera industriparkens samarbetspartners löpande under de närmaste två månaderna. Quality Salmon följer tidsplanen och det är vi nöjda med” säger Roy W. Høiås, vd för Lighthouse Finance A/S och delägare i Quality Salmon AB.

För mer information kontakta:

Mats Abrahamsson, kommunalråd, Sotenäs kommun

Telefon: 0523-66 45 20

Mejl: Mats.abrahamsson@sotenas.se

Roy W. Høiås, vd, Lighthouse Finance A/S

Telefon: + 47 47 67 74 00

Mejl: roy.hoias@lighthousefinance.no

Robert Qvist, CTO, Quality Salmon AB

Telefon: +47 92 88 44 00
Mejl: Robert.qvist@qualitysalmon.no

Eveline Savik, samhällsbyggnadschef, Sotenäs kommun

Telefon: 0523-66 43 83

Mejl: Eveline.savik@sotenas.se

Dela detta innehåll