Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Ökning av antal smittade under vecka 34

Under vecka 34 rapporterades 8 nya smittfall i Sotenäs kommun.

Det kan jämföras med veckan innan då det endast upptäcktes 2 smittfall.

 

Smittspridningen totalt i Västra Götaland har nu ökat ända sedan i början på juli. Vecka 34 handlar det om drygt 1 300 fall i hela regionen, en ökning med cirka 30 procent jämfört med veckan innan. Fortfarande långt ifrån tidigare topparna i vintras och i våras men smittskyddsläkarna är märkbart oroade.

 

Smittspridning finns i alla åldrar men flest fall bland yngre personer. Ju färre som vaccinerat sig i en viss ålder, desto fler fall.

Antalet sjuka i covid-19 som läggs in på sjukhus ökar. De som blir allvarligt sjuka är ovaccinerade/inte fullvaccinerade. Under hela juni och juli kom inte en enda fullvaccinerad person till intensivvårdsavdelningarna.

 

En annan utveckling de senaste månaderna är att medelåldern sjunker bland de som blir allvarligt sjuka. Även det ett tecken på att vaccinen funkar – de äldre, som är vaccinerade i högre grad, håller sig friskare.

 

Många kommuner i Västra Götaland har stora skillnader mellan olika stadsdelar inom kommunen. Det pågår många särskilda insatser för att nå svårnådda grupper och skeptiker.

 

Läs mer i Västra Götalandsregionens rapport: https://bit.ly/3gSae3K Länk till annan webbplats.

Dela detta innehåll