Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Ny VD för Sotenäsbostäder

Tomas Reuterberg är ny VD för Sotenäsbostäder sedan mitten av februari.

”Det känns jättebra! Det finns flera nybyggnadsprojekt på gång i bolaget och det passar mig som handen i handsken” säger han.
Tomas Reuterberg arbetade under unga år som obehörig idrottslärare, men utbildade sig av en slump till lantmäteriingenjör i mitten av 90-talet. Sedan dess har han haft flera olika tjänster som till exempel exploateringschef i Trollhättans kommun, fastighetschef inom Vattenfall, projektledare hos Riksbyggen och nu senast arbetade han som fastighetschef hos Preem.
”Jag har aldrig tidigare varit VD, så det här är en ny roll för mig som jag ser mycket fram emot. Jag kommer att kunna utveckla mitt ledarskap, samtidigt som jag kommer att kunna hålla kvar ett ben i myllan som projektchef” säger han.
Sotenäsbostäder har cirka 1170 hyresrätter, vilket är mycket för en kommun med bara 9000 invånare.
”Lägenhetsbeståndet är också fantastiskt fint! Det känns att Sotenäs är en expansiv kommun med utvecklingsambitioner” säger han.
Sotenäsbostäder arbetar just nu med flera olika projekt, bland annat Bankeberg. Den nya detaljplanen som tillåter bostäder är antagen och bolaget planerar ett 30-tal hyresrätter för äldre.
”Vi håller på med förprojektering just nu. Vi håller även på med ett projekt på Förålarna på Väjern där möjlighet finns att bygga 15 småhustomter samt två punkthus med fem våningar vardera.” säger Tomas Reuterberg.
Bolaget har även en byggklar tomt för cirka 20 lägenheter vid Ekelidberget i Bovallstrand
”Vilket projekt som kommer först beror på vilka beslut styrelsen tar” säger han.
Utöver detta så pågår arbete med ett antal nya detaljplaner, bland annat en som möjliggör 25-30 lägenheter bakom Kvarnberget i Kungshamn samt en för dryga 20 lägenheter och ett par småhustomter på Tryggöskär i Väjern.
Själv har han fullt upp med byggprojekt även på fritiden.
”Jag är nog lite av en Byggare Bob. Jag har snickrat varenda semester sedan 1999. Just nu håller jag på att bygga en sommarstuga på Orust sedan tre år tillbaka. Vi får se när den blir färdig” säger han.

 

För mer information kontakta:

Tomas Reuterberg, VD Sotenäsbostäder

Telefon: 0523-66 56 00

Mejl: tomas.reuterberg@sotenasbostader.se

Dela detta innehåll