Sotenäs kommunvapen, länk till startsida

Publicerad:

Ny folkhälsostrateg i Sotenäs kommun

Ung kvinna står framför växtlighet.

Emma Vånder är Sotenäs kommuns nya folkhälsostrateg.

”Det är väldigt roligt eftersom man som folkhälsostrateg är en del i utvecklingen av arbetet med att främja hälsa” säger hon.

 

Emma är uppväxt i Svenljunga, där hon även arbetade efter att ha tagit sin examen i folkhälsovetenskap vid Göteborgs universitet. För Svenljunga kommun arbetade hon först med att främja fysisk aktivitet i skolan genom rörelseprojektet Puls för lärande, som aktivitetssamordnare och sedan som vikarierande folkhälsostrateg.

 

Några uppdrag Emma har som folkhälsostrateg är att verka för att det lokala folkhälsoarbetet bedrivs på en strategisk nivå, ta fram och analysera statistik över hälsoläget i kommunen och samverka med andra mot målet om en god och jämlik folkhälsa i kommunen. Det kan exempelvis handla om goda uppväxtvillkor, hälsosamma levnadsvanor och trygghet.

 

”Det är ett väldigt intressant arbete, utmanande men också givande. Man får samverka med många olika aktörer, vilket är roligt” säger hon.

 

En av de delar med arbetet Emma tycker är mest intressant är främjandet av hälsosamma levnadsvanor så som fysisk aktivitet men hon tycker även det kommer att bli spännande att få vara en del av kommunens hållbarhetsarbete.

 

Emma tipsar om att ni som vill utveckla er verksamhet för att stärka folkhälsan i Sotenäs kan söka bidrag för detta. Sista ansökningsdag är 11 september så passa på att söka redan idag. Här kan ni läsa mer.

 

Vi önskar Emma varmt välkommen till Sotenäs kommun.

Dela detta innehåll